Wilt u een CIS registratie verwijderen? Dan zijn er een aantal zaken die u moet weten. De stichting CIS is een organisatie van verzekeraars. Deze organisatie houdt een databank bij. Hierin worden persoonsgegevens geregistreerd wanneer er sprake is van onder andere verzekeringsfraude. Dit is echter niet altijd te recht. Is dit voor u het geval? Lees hieronder wat u hiertegen kunt doen!

Extern Verwijzingsregister

Wanneer er sprake is van verzekeringsfraude, kan er een EVR-melding plaatsvinden. Hierbij komen de persoonsgegevens van de verzekerde in een Extern Verwijzingsregister te staan. Dit kunt u ook wel als een zwarte lijst zien. Als u op deze lijst staat, kan het heel lastig zijn om verzekerd te worden. Om deze reden willen veel mensen de EVR registratie verwijderen. Verder zijn er ook andere registraties die onder CIS vallen. Denk hierbij aan schadeclaims. Via advocatenkantoorphea.nl leest u meer informatie over de verschillende registraties.

Waarom verwijderen?

Als er sprake is van een EVR registratie, betekent dit dat u bekend staat als fraudeur bij alle verzekeraars in het land. Wanneer uw verzekeraar een EVR registratie doet, zeggen zij ook de verzekering op. Dit gaat namelijk hand in hand met elkaar. Een nieuwe verzekeraar kan tijdens het afsluiten zien dat er sprake is geweest van fraude bij een vorige verzekering. Hierdoor is het lastig voor u om een verzekering te kunnen afsluiten. Werkt u, of wilt u werken in de financiële sector? Met een EVR registratie kan dit niet. Verder is de registratie gekoppeld aan uw naam en woongegevens. Hierdoor krijgt u problemen, maar ook uw huisgenoten krijgen met deze problemen te maken. Er zijn gevallen waarbij de registratie onterecht is. Mocht dit voor u het geval zijn, neem dan contact op met de verzekeraar en een goede advocaat. Schakel een advocaat in om contact op te nemen met de verzekeraar of wanneer de verzekeraar niet overtuigt is dat er sprake is van een onterechte CIS registratie.

CIS registratie verwijderen doet u zo!

Een EVR registratie mag alleen plaatsvinden wanneer er sprake is van vastgestelde verzekeringsfraude. Dit houdt in dat de verzekeraar moet bewijzen dat de verzekerde met opzet de verzekeraar heeft geprobeerd te misleiden. Het is niet toegestaan om een EVR registratie te doen op basis van een vermoeden. Is dit bij u het geval? Schakel dan een advocaat in. Verder is er een maximale termijn van 8 jaar bij een EVR registratie. Zonder motivering is het niet toegestaan om, door de verzekeraar, de verzekerde te registreren voor de maximale termijn. Een ervaren advocaat kan u prima helpen in deze situatie. Ken uw recht en neem vandaag nog contact op!