Als je zelfstandig ondernemer bent, moet je zorgen dat je zo weinig mogelijk risico’s loopt. Je bent namelijk zelf verantwoordelijk voor alle kosten die je maakt en dus is het verstandig om je goed te verzekeren. Heeft u een bedrijfswagen, dan kunt u uw auto zakelijk verzekeren. Er zijn meerdere opties mogelijk en het is om die reden dat wij in dit artikel zullen toelichten waar u op moet letten wanneer u een verzekering wilt afsluiten. Ook laten wij zien hoe u kunt zorgen dat u vandaag nog een polis afsluit. Dit kan namelijk eenvoudig en snel geregeld worden zonder dat u daar uw huis voor hoeft te verlaten.

 

Een passende verzekering voor uw auto

Een bedrijfsauto behoort vaak tot een van de grootste investeringen onder ondernemers. Vandaar dat het belangrijk is om deze wagen goed te verzekeren. Een zakelijke autoverzekering afsluiten is eigenlijk hetzelfde als een gewone autoverzekering afsluiten. Ook hier heeft u de mogelijkheid om drie soorten basisverzekeringen te kiezen. Wij raden u aan om naar de leeftijd van uw auto te kijken. Heeft u een nieuwe wagen, dan is de allrisk-verzekering interessant. Met deze optie bent u namelijk tegen alle vormen van schade verzekerd. Daarmee onderscheidt deze verzekering zich van de overige twee opties. Deze vergoeden namelijk de schade die u toebrengt aan andere verkeersdeelnemers als gevolg van bijvoorbeeld een ongeluk. Daarmee voorkomt u dat u opdraait voor alle kosten. Deze kunnen heel snel stijgen en een ware molensteen aan de nek van een ondernemer vormen. Zorg er daarom altijd voor dat u goed verzekerd bent.

 

Een verzekering voor een occasion

Wanneer u besloten heeft om een occasion te kopen, dan is het meestal niet nodig om hier een allrisk-verzekering voor af te sluiten. Vaak is het genoeg om een basisverzekering of een WA+ verzekering af te sluiten. Loopt u namelijk zelf (forse) schade op als gevolg van een aanrijding, dan is de kans heel groot dat de reparatiekosten hoger uitvallen dan de dagwaarde van uw wagen. Om die reden is het vaak voordeliger om in dat geval een andere wagen te kopen dan om de schade te laten herstellen. Hoe ouder uw wagen is, hoe lager de dagwaarde wordt en vandaar dat het niet de moeite loont om de schade te herstellen. Mocht u vragen hebben over welke verzekering het beste bij uw wagen past, dan kunt u altijd even contact opnemen met uw verzekeringsmaatschappij.

 

Vergeet de aanvullende verzekeringen niet

Tot slot: vergeet de aanvullende verzekeringen niet. Deze zijn niet verplicht, maar wel zeer de moeite waard. Kijk bijvoorbeeld eens naar de mogelijkheid om pechhulp aan uw verzekering toe te voegen. Met deze aanvulling kunt u gelijk hulp inroepen wanneer u met pech langs de kant van de weg komt te staan. Reist u vaak naar het buitenland? Overweeg dan ook om de pechhulp voor het buitenland te nemen. Zo weet u zeker dat u altijd comfortabel op de plaats van bestemming zult aankomen.